همشهری- زینب زینال زاده: مدیریت شهری ششم، ۳ سال را پشت سرگذاشته است و تحقق کامل بودجه در سال های اخیر نشان می دهد که شهرداری در دوره ششم مدیریت مالی خوبی داشته و موفق عمل کرده است. علاوه بر آن مدیریت ششم در کارنامه خود افزایش درآمدها، تسویه بدهی های دوره گذشته، افزایش درآمدهای پایدار و ... را هم دارد که تمام این موارد تکه های پازلی هستند که وقتی کنار هم قرار می گیرند، نشان دهنده درخشش شهرداری در کسب درآمد هستند. اقدام ارزشمندی که سبب شد تا مدیریت شهری بتواند از طریق همین مدیریت مالی، اعتبارات لازم برای جبران کمبودها در حوزه های مختلف مانند حمل و نقل، عمرانی، فرهنگی و ... تامین و گام های تحسین برانگیزی بردارد. در ادامه مروری اجمالی به اهم عملکرد مالی شهرداری تهران خواهیم داشت.
دستاورد ارزشمند در تحقق بودجه
براساس گزارش های معاونت مالی و اقتصادی شهرداری تهران، بودجه سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳۷ درصد و بودجه سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵۴ درصد محقق شده است. اقدامات موفق شهرداری تهران در حوزه تحقق بودجه نشان می دهد که تا پایان امسال، بودجه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی محقق خواهد شد.
نحقق ۹۸ هزار میلیارد تومان
اعداد و ارقام مربوط به دخل و خرج شهرداری تهران نشان می دهد که در ۸ ماه امسال (فرودین تا آبان) بیش از ۹۸ هزار میلیارد تومان از بودجه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی مصوب، محقق شده است. امسال ۳۷ درصد بودجه به حقوق و مزایای کارکنان و ۶۳ درصد هم به پروژه های عمرانی، تقویت زیرساخت های حمل و نقل، برقی سازی ناوگان، گسترش فضای سبز و ... اختصاص داشته است.
تسویه ۱۷۰ همتی بدهی بانک ها
میراث ادوار گذشته برای مدیریت شهری ششم، بدهی ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی به بانک ها بود. در مرحله اول شهرداری در این دوره با پیگیری ها و تحقق بخشودگی جرایم دیر کرد و ... کل بدهی را به ۱۰۸ همت رساند. در مراحل دیگر از طریق تهاتر و ... بدهی ها تسویه شدند. در این دوره دیون ۷ همتی پیمانکاران هم پرداخت شد.
تملک ۱۳ هزار میلیاردی املاک معارض
پروژه های بزرگ و مهمی چون شهید بروجردی و شوشتری و ... به دلیل وجود املاک معارض در ادوار گذشته متوقف شدند. مدیریت شهری در این دوره طی ۳ سال موفق شد بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان بابت تملک املاک معارض پرداخت و گره این پروژه ها را باز کند. عملکرد شهرداری در حوزه املاک رشد ۷۰۰ درصدی داشته است.
عملیاتی شدن پروژه مشارکتی ۷۵ همتی
در سنوات گذشته ۲۴ پروژه بزرگ به ارزش ۷۵ هزار میلیارد تومان با مشارکت شهرداری و بخش خصوصی عملیاتی شد. بروز مشکلات حقوقی و قضایی میان طرفین سبب توقف آنها شد. در نهایت مدیریت شهری دوره ششم موضوع را پیگیری و با حل و فصل مشکلات، پروژه ها عملیاتی شدند.
سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیاردی
در این دوره شهرداری تهران ۱۰۰ هزار میلیارد تومان روی پروژه های شاخص سرمایه گذاری کرده است. هزار و یک شهر باملند، هتل دیدار، مرکز تجاری و پارکینگ حرم عبدالعظیم حسنی (ع) تنها نمونه ای از این پروژه ها هستند که موضوعات آنها توسط شهرداری پیگیری می شود.
باز پس گیری اموال ۹۳ هزار میلیاردی
اموال شهرداری متعلق به شهر و شهروندان است و از این رو شهرداری مانع از دخل و تصرف غیر در این املاک و اموال می شود. با پیگیری های اداره حقوقی طی ۳ سال گذشته اموال شهرداری تهران به ارزش ۹۳ هزار میلیارد تومان بازپس گیری شده است. این اقدام یک رکود بی سابقه در مدیریت شهری تهران محسوب می شود.
ایجاد خزانه واحد
شهرداری در سال ۹۹ برای اینکه حقوق پرســنل را بپردازد از بانک قرض گرفت. در این دوره شهرداری تهران با ایجاد خزانه واحد حدود ۲ هزار و ۲۰۰ حساب ادغام شد و تنش های مالی شهرداری به پایان رسید. شهرداری با این رویکرد گلوگاهها فساد را مسدود کرد.
هفت رویکرد شهرداری برای افزایش درآمد در دوره ششم
اول، استقرار انضباط مالــی و شــفافیت
دوم، مبارزه با مفاســد و جلوگیری از ویژه خواریها
سوم، فعال شدن ظرفیتها برای وصول درآمدهای پایدار مانند عوارض شهری
چهارم، ممنوعیت خام فروشــی و مولدسازی سرمایه ها
پنجم، وصول مطالبات قانونی از دولت مثل ارزش افزوده و عوارض گمرکی
ششم، استفاده از ابزارهای نوین تأمین مالی مانند برات کارت
هفتم، مشارکت با بخش خصوصی
افزایش سهم اعتبارات عمرانی از کیک بودجه
- میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران
ســهم اعتبارات هزینه ها همواره در سال های بودجه ریزی در یک دوره مدیریتی کاهش پیداکرده و سهم اعتبارات عمرانی افزایش یافته است. طی ۳ سال گذشته با بررسی آمار و محاسبات دقیق، متوجه شدیم سهم اعتبارات عمرانی از کل بودجه که در دوره های گذشته به طور متوسط ۵۲ درصد بوده است، به ۶۳ درصد رسیده است. یعنی در این دوره بیشترین سهم از کیک بودجه برای اعتبــارات عمرانی اختصاص داشته است. همین موضوع یکی از شاخصهایی اســت که می توان از آن به عنوان اقدام مثبت و برجسته حوزه مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در دوره ششم نام برد.
پیشبرد اهداف شهرداری با اعتماد مردم
- لطف الله فروزنده، معاون امور مالی و اقتصادی شهرداری تهران
تحقق بودجه به این معناست که منابع مالی تأمین شده به درستی صرف امور و نیازهای شهرداری شده است. اعتماد و خوشبینی مردم می تواند نقش بسیار مهمی در پیشبرد اهداف شهرداری ایفا کند. این اعتماد کمک میکند تا بتوانیم روند نوسازی شهر را تســریع کنیم. طی ۳ سال شاهد رونق ساخت و ساز و نوسازی بافت های فرسوده بودیم. از سوی دیگر با درآمدهای کسب شده قراردادهای چین را محقق کردیم. بخشی از اتوبوس و تاکسی وارد ناوگان شدند و پیش بینی می کنیم و امیدوار هستیم حداقل ۷۰۰ تا هزار دستگاه اتوبوس و ۶ هزار دستگاه تاکسی جدید وارد تهران شود.
رکورد بی سابقه در احقاق حقوق شهر و شهروندان
- مقداد محتشم آرا، رئیس مرکز حقوقی شهرداری تهران
در ایــن دوره اداره شهر تهران مسئله محور پیش رفته و اتفاقات بزرگی رقم خورده است. افزایش سهم حمل ونقل عمومی، توسعه بینظیر فضای سبز، عملیات عمرانی گسترده، نگاه ویژه به حــوزه اجتماعی، فرهنگــی، مالی و... بخشی از اتفاقات بزرگ رخ داده هستند. حوزه حقوقی هم از این رویکرد به دور نبود و این حجم از بازپس گیری اموال و تعیین تکلیف برخی از پروژه های رها شده در راستای احقاق حقوق شهر و شهروندان بی سابقه بوده است. به طور مثال یکی از پرونده ها، پروژه رضــوان در منطقه ۱۷ بود که به مجموعه ورزشی و تفریحی تبدیل و بهره برداری شد و در اختیار شهروندان قرار گرفت.
برداشته شدن گام های بلند در حل معضلات شهری
- علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران
شورا و شــهرداری تهران در ۳ سال و نیم گذشته، نه تنهــا بودجه مصوب شــهر را بیش از آن چیزی که مقرر شده بود تامین کرده اند، بلکه بســیاری از بدهی های شهر را پرداخت کرده و با قراردادهــای بزرگ ازجمله خرید ناوگان حمل ونقل عمومی، گام های بلندی در حل معضلات شهری برداشته شد. آمارها نشان می دهد که میزان تحقق بودجه امسال شهرداری تهران به حداکثر خود می رسد. با مجموع اقدامات مالی و اقتصادی مناسبی که صورت گرفت، امکانی فراهم شد تا با خرید اتوبوس و تاکسی و ... ناوگان حمل و نقل عمومی توسعه یابد. همچنین به نظر میرســد برای آخرین سال مدیریت شهری، میزان تحقق بودجه شهرداری تهران به حداکثر خود برسد
نظر شما